Missie en Visie

Missie

Parentshouses maakt mogelijk dat een kind met scheidende ouders kan rekenen op warmte en nabijheid van beide ouders, door één van de ouders een tijdelijke woonruimte dichtbij te bieden.

Overtuiging:

Voor kinderen met scheidende ouders moet nabijheid van beide ouders vanzelfsprekend blijven. Dit geeft kinderen de noodzakelijke warmte, veiligheid en vertrouwen in een periode van onrust en versterkt hun welzijn.

Visie

In 2026 wil Parentshouses het welzijn bevorderen van alle kinderen met scheidende ouders in Amersfoort en omgeving, door direct tijdelijke woonruimte te bieden aan de vertrekkende ouder.

Doelgroep

Scheidende ouders en hun thuiswonende kinderen in Amersfoort en omgeving, die door de scheiding in een fase van onrust en verandering verkeren. De kinderen mogen niet de rekening betalen van de vastgelopen relatie van hun ouders. Het is voor deze kinderen noodzakelijk dat de nabijheid en warmte van beide ouders wél vanzelfsprekend blijft. In deze hectische periode biedt Parentshouses rust, veiligheid, vertrouwen én een bijdrage aan het welzijn van de betrokkenen.