27 jul 2019

Parentshouses Amersfoort krijgt 6e vestiging


In Nijkerkerveen wordt na de zomer het 6de Parentshouse actief. Het bestuur heeft al eerder besloten om het gebied Amersfoort ook het buitengebied, Leusden en Hoevelaken/Nijkerk te laten zijn. Noem het Groot Amersfoort.

Categorie: Amersfoort
Ingezonden door: AmersfoortE

Het Parentshouse wordt gevestigd de voormalige pastorie van de Hervormde Gemeente in Nijkerkerveen, een uniek en prachtig monumentaal pand. Deze statige pastorie heeft een woonoppervlakte van ruim 250 m² en is 100 jaar geleden op een perceel van 870 m² gebouwd.

De Kerkgemeenschap heeft het Stichting Parentshouses gegund om het haar maatschappelijk doel te vervullen. Styliste Rianne is bezig geweest met in inrichting van de woning die in samenwerking met de Kringloopwinkel zal worden gerealiseerd. De klusjesman is op de bovenste etage een 4de woonunit aan het creëren. Daar bevinden zich de 2 kinderkamers. De verhuurder heeft 2 prachtige douche/badkamers ingebouwd en de woning is er dan helemaal klaar voor.

Er zijn al contacten gelegd met het dorp Nijkerk(veen). De straatbewoners en coördinatoren van de gebiedsteams hebben een schrijven ontvangen. Er loopt een vergunningstraject bij de Gemeente, dus de verwachting is nu dat vanaf eind september bewoning wordt toegestaan.  

6e Parentshouses Amersfoort

 

Nieuws

Pagina 1 van 8  > >>

15 jul 2022

Parentshouse Nederland, Woningcoöperatie deltaWonen en de gemeente Zwolle hebben donderdag 7 juli het eerste parentshouse geopend in Zwolle. Dit is een huis waar een ouder in een echtscheidingssituatie tijdelijk kan wonen. 

19 mrt 2022

De Gemeente Zwolle is van plan om samen met de drie woningcorporaties uit de stad (deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang) een proef te houden met drie zogenoemde Parentshouses. Dit is tijdelijke huisvesting voor ouders die door een relatiecrisis of scheidingssituatie niet meer bij elkaar kunnen wonen. 

27 feb 2022

Een opvanghuis voor gescheiden ouders en hun kind(eren). Als het aan PvdA-GroenLinks Meierijstad ligt, komt er snel zo'n Parentshouse in deze gemeente. ,,De vraag naar deze noodopvang is enorm", zegt Ruud Luchtenveld, voorzitter van de stichting Parentshouses Nederland. 

22 nov 2021

De nieuwsbrief van Stichting Parentshouse Deventer staat online! Met daarin: Binnenkort woonruimte beschikbaar, Parentshouse Deventer bestaat 1 jaar, speciale aandacht voor de personen en organisaties die hun het afgelopen jaar gesteund hebben, de logeerkamer is ingericht en nog veel meer! 

Meer Nieuws