27 feb 2020

Expertmeeting zaterdag 4 april 2020


Heb je gehoord van de opzet van Parentshouses en ben je geïnteresseerd in het concept? Kom dan op zaterdag 4 april van 10.00 uur tot 15.00 uur naar de Expertmeeting in Amersfoort.

Categorie: General
Ingezonden door: parentbeheer

Laatste nieuws! Zoals u wellicht al had verwacht wordt de Expertmeeting van zaterdag 4 april afgelast en voor onbepaalde tijd uitgesteld iv.m. het coronavirus.

Wij betreuren dat als bestuur zeer en hopen op begrip van uw zijde. Natuurlijk zullen wij, nadat er weer rust in Nederland is ontstaan, een nieuwe Expertmeeting gaan organiseren in Amersfoort.

Zie verder: http://www.parentshouses.nl/news/29/29/Afgelasting-van-landelijke-Expertmeeting-van-Parentshouses-Nederland-dd-16-maart-2020/ 

----------------------------------------------------------------------------------
Heb je gehoord van de opzet van Parentshouses en ben je geïnteresseerd in het concept? 

In Amsterdam, Amersfoort, Zutphen en Olst-Wijhe-Raalte zijn in de afgelopen 6 jaar in totaal 12 woningen ingericht voor mannen en vrouwen die (bijna) gescheiden zijn. Deze mensen hebben met elkaar gemeen dat zij kinderen hebben en door externe omstandigheden zoals stagnerende huizenmarkt en lage huurkansen niet in de mogelijkheid zijn op korte termijn onderdak te vinden. De Parentshouses voldoen aan deze behoefte waardoor ouders in de buurt van hun kinderen kunnen blijven wonen en door co-ouderschap hun ouderrol kunnen blijven vervullen. Door de beschikbaarheid van Parentshouses vallen (pas) gescheiden ouders niet langer tussen wal en schip. Er wordt aan een grote behoefte voldaan. "De Parentshouses blijken, hoe zuur ook, een succesformule te zijn".

Voor wie is deze expertmeeting interessant?
In het afgelopen jaar zijn wij regelmatig benaderd door mensen uit andere gemeenten die geïnteresseerd zijn in het concept Parentshouses en meer informatie willen over het opzetten ervan. Zij vragen zich onder andere af hoe je aan de huizen, de middelen en de bewoners komt.

Wie zijn wij:
• Rob Visser, voormalig dominee op IJburg en opende het eerste Parentshouse en nu bestuurslid van de Stichting Parentshouses Nederland
• Het overige bestuur van de Stichting Parentshouses Nederland, bestaande uit
Ruud Luchtenveld, voorzitter en tevens bestuurslid van Parentshouses Amersfoort;
Robbert Jan van Rooijen, secretaris en tevenst bestuurslid Parentshouses Amersfoort;
Peter Roggeveen, voormalig bestuurslid Parentshouses Amsterdam;
Paul van der Most, penningmeester en tevens directeur van Parentshouses Amersfoort.

Wat kun je verwachten?
Wij zullen je uitgebreid informeren o.a aan de hand van de vier thema tafels in een carrousel: wet- en regelgeving, financiën, woningen, belastingen, organisatievorm, bewoners, etc.  Voor het complete programma, zie: http://www.parentshouses.nl/uploads/Programma_Expert_meeting_Parenthouses_Nederland_2020.pdf

We hopen op een wederzijds delen van informatie en expertise, zodat het totale aanbod van Parentshouses in Nederland uitbreidt en zich versterkt.

"Wij hebben samen met de andere besturen van de lokale stichtingen sinds 2013 de nodige expertise opgebouwd en delen dit graag".

Nieuws

Pagina 1 van 4  > >>

18 mei 2020

Er waren al twee locaties in Amsterdam Nieuw West en twee in IJburg. Een vastgoedeigenaar stelt nu ook een pand in Amsterdam Zuid ter beschikking. Daarmee heeft Parentshouses Amsterdam nu vijf woningen voor gescheiden ouders.

16 mrt 2020

Zoals u wellicht al had verwacht wordt de Expertmeeting van zaterdag 4 april afgelast en voor onbepaalde tijd uitgesteld. Wij betreuren dat als bestuur zeer en hopen op begrip van uw zijde.

27 feb 2020

Heb je gehoord van de opzet van Parentshouses en ben je geïnteresseerd in het concept? Kom dan op zaterdag 4 april van 10.00 uur tot 15.00 uur naar de Expertmeeting in Amersfoort.

2 feb 2020

Vrijwilligersorganisatie Parentshouse Amsterdam zocht een partner voor duurzame voortzetting van haar activiteiten. Die vindt ze in De Regenboog Groep. Per 1 februari 2020 wordt Parentshouse Amsterdam onderdeel van De Regenboog Groep.

Meer Nieuws