18 mei 2020

Parentshouse Amsterdam opent vijfde locatie


Er waren al twee locaties in Amsterdam Nieuw West en twee in IJburg. Een vastgoedeigenaar stelt nu ook een pand in Amsterdam Zuid ter beschikking. Daarmee heeft Parentshouses Amsterdam nu vijf woningen voor gescheiden ouders.

Categorie: Amsterdam
Ingezonden door: parentbeheer

Er waren al twee locaties in Amsterdam Nieuw West en twee in IJburg. Een vastgoedeigenaar stelt nu ook een pand in Amsterdam Zuid ter beschikking. Daarmee heeft Parentshouses Amsterdam nu vijf woningen voor gescheiden ouders.

Net als in de andere Amsterdamse Parentshouses is er in de woning in Zuid plaats voor drie volwassen. Ze delen de woonkamer, de keuken en de badkamer en ze hebben elk een eigen ruime slaapkamer. Bovendien is er voor de bewoners ruimte om hun kinderen te ontvangen en te laten logeren.

Gescheiden ouders uit de buurt kunnen gebruik maken van deze nieuwe Parentshouse. Alle bewoners in een Parentshouse hebben een ouderschapsplan en de deeltijd zorg voor hun kinderen.

Dankzij de time out in een Parentshouse kunnen de ouders hun aandeel, in de zorg voor hun kinderen, blijven uitvoeren. Daarnaast schept het voor hen de rust die nodig is om structurele oplossingen te vinden voor hun nieuwe leefsituatie.

Nieuws

Pagina 1 van 8  > >>

15 jul 2022

Parentshouse Nederland, Woningcoöperatie deltaWonen en de gemeente Zwolle hebben donderdag 7 juli het eerste parentshouse geopend in Zwolle. Dit is een huis waar een ouder in een echtscheidingssituatie tijdelijk kan wonen. 

19 mrt 2022

De Gemeente Zwolle is van plan om samen met de drie woningcorporaties uit de stad (deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang) een proef te houden met drie zogenoemde Parentshouses. Dit is tijdelijke huisvesting voor ouders die door een relatiecrisis of scheidingssituatie niet meer bij elkaar kunnen wonen. 

27 feb 2022

Een opvanghuis voor gescheiden ouders en hun kind(eren). Als het aan PvdA-GroenLinks Meierijstad ligt, komt er snel zo'n Parentshouse in deze gemeente. ,,De vraag naar deze noodopvang is enorm", zegt Ruud Luchtenveld, voorzitter van de stichting Parentshouses Nederland. 

22 nov 2021

De nieuwsbrief van Stichting Parentshouse Deventer staat online! Met daarin: Binnenkort woonruimte beschikbaar, Parentshouse Deventer bestaat 1 jaar, speciale aandacht voor de personen en organisaties die hun het afgelopen jaar gesteund hebben, de logeerkamer is ingericht en nog veel meer! 

Meer Nieuws