4 jun 2020

Onderzoek woningen gescheiden ouders TU Delft.


Parentshouses werkt mee aan een onderzoek van twee studenten Architectuur aan de TU Delft. 

Categorie: General
Ingezonden door: parentbeheer

Parentshouses werkt mee aan een onderzoek van twee studenten Architectuur aan de TU Delft. Beiden ontwerpen voor hun master een woningbouwproject voor gescheiden ouders in Rotterdam in het kader van hun afstudeerstudio van de groep Architectuur en Woningbouw (van de TU Delft). De onderzoeken van Nathalie en van Coen zijn individueel van opzet. 

Door de vele nieuwsberichten over onzichtbare dakloosheid en gescheiden ouders besloten ze gescheiden ouders als doelgroep te kiezen.

“Deze mensen vallen vaak tussen wal en schip op de woningmarkt. Woningen worden tot nu toe vooral ontworpen voor gezinnen met twee ouders en twee kinderen, het modale gezin. Hoewel dit probleem vooral beleidstechnisch is, ligt er ook een rol voor ons als ontwerpers. We willen woningen ontwerpen die goedkoper en geschikter zijn voor gescheiden ouders en hun kinderen.”

De resultaten zullen te zien zijn in een toekomstig nieuwsbericht.
TUD

Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

30 jul 2020

Het eerste Parentshouse in de gemeente Deventer!

4 jun 2020

Parentshouses werkt mee aan een onderzoek van twee studenten Architectuur aan de TU Delft. 

18 mei 2020

Er waren al twee locaties in Amsterdam Nieuw West en twee in IJburg. Een vastgoedeigenaar stelt nu ook een pand in Amsterdam Zuid ter beschikking. Daarmee heeft Parentshouses Amsterdam nu vijf woningen voor gescheiden ouders.

16 mrt 2020

Zoals u wellicht al had verwacht wordt de Expertmeeting van zaterdag 4 april afgelast en voor onbepaalde tijd uitgesteld. Wij betreuren dat als bestuur zeer en hopen op begrip van uw zijde.

Meer Nieuws