Werkwijze

Parentshouses Amersfoort is gestart in 2016.

In februari 2017 zijn er twee woningen beschikbaar gekomen (voor maximaal zes bewoners) aan de Maanglans in Nieuwland, Amersfoort-Noord. Sinds oktober 2017 is op de Lient in Vathorst een derde locatie gerealiseerd (met 3 woonunits). Met deze laatste nieuwe locatie biedt ParentsHouses aan 9 scheidende ouders (met kinderen) tijdelijk onderdak aan.

Ons werkgebied is in eerste instantie Amersfoort Noord. De drie parentshouses staan in een kindvriendelijke omgeving en biedt “rust door ruimte”. Je huurt een gedeelde gemeubileerde ruimte en een eigen gestoffeerde zelfstandige woonunit. Niet heel groot, maar je kunt je kind(eren) ontvangen en laten logeren. Hier woon je (maximaal 1 jaar) tot je iets anders hebt gevonden. De huur is inclusief water, gas, elektra, internet, verzekeringen, afschrijving van het meubilair en onderhoud van de woning en bedraagt tussen de 450 en 650 euro per maand. Eventuele opgebouwde wachtpunten bij woningbouwcooperaties / Alliantie raak je bij tijdelijke bewoning in een Parentshouse niet kwijt.

Parentshouses is een lokaal georganiseerde zelfstandig werkende organisatie, die zorgt voor beheer en inrichting van de woning en kan bewoners ondersteuning bieden. Lokaal verzorgen wij de intake, selectie, afspraken en contact met de bewoners. Wij werken samen met lokale organisaties zoals de gemeente, kerken, wijkbeheer-teams en vrijwilligers.

Op dit moment zijn er in twee steden parentshouses: de eerste is Parentshouses Amsterdam (met woningen in IJburg en Nieuw West) en nu dus ook in Amersfoort. De ambitie is om uiteindelijk te komen tot een landelijke koepelorganisatie, die lokale Parentshouses ondersteunt met advies, kennisdeling, hulp bij opstart in een nieuwe gemeente, contractuitwisseling en dergelijke.

 

Waarom kiezen voor Parentshouses:

een warm welkom en een luisterend oor

contact met bewoners in vergelijkbare omstandigheden

een huurcontract van een jaar met een opzegtermijn van een maand

een vaste sociale huurprijs inclusief energie, internet en huurlasten

logeermogelijkheden voor uw kind(eren)

een mooie tussenstap in tijd en plaats.