Parentshouses Amersfoort is een persoonlijk initiatief van Edgar Koning, Peter Kaim en Rolinka Klein Kranenburg, die inmiddels voorzitter van de Stichting Parentshouses Amersfoort is. Het bestuur bestaat verder uit Paul van der Most (secretaris/penningmeester), Ruud Luchtenveld (bestuurslid), Robbert Jan van Rooijen (bestuurslid)en Janny Dammingh (bestuurslid). Het succes van Parentshouses Amsterdam heeft hen geïnspireerd om te komen met concrete oplossingen voor dit probleem dat ook in Amersfoort groot is. Volgens de initiators zijn Parentshouses een duurzame oplossing voor een onzichtbaar probleem.

Huidige bestuur

Huidige bestuur

De oprichters en enkele bestuursleden

De ambitie is om te komen tot een landelijke koepelorganisatie, die lokale Parentshouses ondersteunt met advies, kennisdeling, hulp bij opstart in een nieuwe gemeente, contractuitwisseling en dergelijke. Want Amersfoort en Amsterdam zijn uiteraard niet de enige plekken waar ouders scheiden en kinderen het daardoor moeilijk hebben. Zou het niet mooi zijn als elke wijk een tijdelijk toevluchtsoord heeft voor ouders die te maken hebben met een scheiding? Daar zouden we zoveel kinderen een dienst mee bewijzen. Daar doen wij het voor!

Edgar Koning

Edgar Koning

Initiatiefnemer

Als kind van gescheiden ouders heb ik ervaren hoe het is om mijn vader te missen en welke invloed dat op mijn jeugd gehad heeft. Toen mijn huwelijk helaas ook strandde heb ik er alles aan gedaan om in de buurt van onze 3 kinderen te blijven wonen. Na maanden zoeken had ik nog geen woning. Ik nam mijn toevlucht tot woningen (ver) buiten de stad en heb ook een tijd op de bank geslapen bij vrienden. Ik dacht dit ik gewoon pech had maar kwam er achter dat er heel veel ouders zijn die na hun scheiding geen woning in de buurt kunnen vinden. Dat heeft me geïnspireerd om contact op te nemen met Rob Visser en te zorgen dat er Parentshouses in Amersfoort en andere steden zijn. Zodat net als bij ons mijn jongste zoon spontaan even langs kan fietsen: “Ik miste jou pap en ik wil graag een knuffel”

Ruud Luchtenveld

Ruud Luchtenveld

Bestuurslid

“Als dit initiatief ertoe bijdraagt om de pijn van een echtscheiding iets te verzachten is het al geslaagd”.
Graag zet ik me daarom zowel lokaal als straks bij de koepelstichting in voor dit initiatief. Als advocaat maar later ook in mijn politieke loopbaan als lid van de Tweede Kamer en als wethouder zette ik mij ook al in om regelgeving zo aan te passen dat beide ouders in staat worden gesteld om de gevolgen van een echtscheiding voor de kinderen zo beperkt mogelijk te houden. Naast het ouderlijk huis een tweede goede woonplek voor de andere ouder bieder komt gelijkwaardig ouderschap ten goede.

Peter Kaim

Peter Kaim

Initiatiefnemer

Ik ben een positief ingesteld persoon die in kansen en mogelijkheden denkt en acteert. Met mijn vragende houding, nieuwsgierigheid en vriendelijkheid help ik u graag om vraagstukken op te starten en/of verder te brengen. Ik heb aandacht voor tegengestelde belangen, geloof in “samen kom je verder” en “vertrouwen in elkaar” om uitdagingen te beslechten.

Rolinka Klein Kranenburg

Rolinka Klein Kranenburg

Voorzitter

Mijn naam is Rolinka klein Kranenburg. In mijn werk als predikant in de Vinex van Amersfoort ( Vathorst) heb ik regelmatig te maken met de pijn en het verdriet die een scheiding teweeg kan brengen. Als kerk hebben we gek genoeg vaak veel tekst en ritueel als het om trouwen gaat, maar wanneer een huwelijk stuk loopt, lijkt de kerk afwezig. Geïnspireerd door het initiatief van Rob Visser in IJburg, heb ik me daarom ingezet en verboden aan dit mooie project. Heel concreet hulp bieden en daardoor een veilige en rustige situatie te creëren voor de kinderen, die vaak ongewild de klos zijn tijdens een scheiding, is wat mij over de streep trok. Het belang van het kind staat bij Parensthouses echt voorop. Ik mag als voorzitter van dit bestuur mijn enthousiasme en creativiteit inzetten om hier een mooie en waardevolle onderneming van te maken.
Paul van der Most

Paul van der Most

Secretaris/penningmeester

Na het in contact komen met dit burgerinitiatief werd ik gegrepen door deze problematiek en is mijn enthousiasme om dit in de praktijk van de grond te krijgen alleen maar gegroeid. Natuurlijk ligt het na aan mijn hart aangezien ik ook een scheiding heb moeten doormaken en ik mij terdege heb gerealiseerd dat een tijdelijke eigen woonplek cruciaal is om een nieuw leven op te bouwen. Met mijn brede management- en coachingervaring hoop ik veel mensen te kunnen enthousiasmeren om deze praktische hulp voor scheidende ouders en hun kinderen te helpen bieden. Het kindsbelang staat daarbij voor mij op nummer 1.

VACATURE

Wij zoeken mensen die met ons mee willen denken, ons willen helpen met de groei en verbeteringen van onze processen. Ieder die op basis van vrijwilligheid, kennis en ervaringen wil delen is harte welkom. Dat kan op diverse (vak)gebieden zijn. Van het schrijven van redactionele berichten tot verven en inrichten van een huis.

Op dit moment zijn wij op zoek naar vrijwilligers in de rol van:

Boekhouder : welke man of vrouw kan ons ondersteunen met / invulling geven aan onze administratie ?

Web redacteur / PR tekst-schrijver : wie kan ons ondersteunen met PR gerelateerde zaken zoals teksten redigeren en het met bijhouden van de website ?