In de media

18-03-2017 Opening Parentshouses Amersfoort

01-04-2017 Nieuwsitem op RTV Utrecht

03-03-2017 Parentshouses in Nieuwland

Artikel op destadamersfoort.nl

4806106

les het artikel:http://destadamersfoort.nl/lokaal/eerste-parentshouses-nieuwland-214900

03-03-2017 Parentshouses in Nieuwland

Na ruim anderhalf jaar hard werk gaat het dan eindelijk gebeuren! Stichting Parentshouses Amersfoort heeft twee panden in Nieuwland kunnen kopen. Op 18 maart zal de burgemeester de woningen officieel openen. Een mooi resultaat van de initiatiefnemers van Parentshouses Amersfoort Edgar Koning, Peter Kaim en Rolinka Klein Kranenburg.

Parentshouses Amersfoort is een burgerinitiatief van Edgar Koning en Peter Kaim. Het idee is om ouders in de eerste fase van hun scheiding tijdelijke woonruimte te bieden gedurende deze heftige periode in de buurt van hun kinderen. Door ruimte te bieden aan één van de partners komt er rust in de hectische situatie, waardoor de impact van de scheiding op de kinderen sterk verminderd wordt.

Organisatie

In september 2015 was het eerste contact tussen Edgar Koning, Peter Kaim en Rolinka Klein Kranenburg: “Parentshouses Amersfoort, dat zouden wij toch best op kunnen starten?” Maar ze kwamen er al snel achter dat het niet zo makkelijk was. Het vinden van een geschikte woning bleek al een van de obstakels. Daarnaast was het opstarten van een soepele organisatie rondom een Parentshouse ook van groot belang. Gaandeweg sloten zich meer mensen bij dit initiatief aan. Het bestuur bestaat nu uit vijf enthousiastelingen, die zeer gemotiveerd zijn om dit project te laten slagen. Secretaris/Penningmeester Paul van der Most en bestuursleden Ruud Luchtenveld, Robbert Jan van Rooijen, Janny Dammingh en Voorziter Rolinka Klein Kranenburg vormen met elkaar de drijvende kracht achter Parensthouses Amersfoort. Daarnaast draait Parentshouses Amersfoort op een grote zeer gemotiveerde groep vrijwilligers.

Nieuwland

Met hulp van deze vrijwilligers en een aantal grote fondsen uit Amersfoort (Hoefhamerstichting, Stichting Burgerweeshuis, Sociaal fonds en diakonie Amersfoort-Noord) heeft Parentshouses nu twee panden in Nieuwland kunnen aanschaffen. ,,We hebben deze geschikt gemaakt voor drie bewoners per huis.” Op zaterdag 18 maart in de namiddag zal Burgemeester Lucas Bolsius op feestelijke wijze de officiele opening van de parentshouse-woningen verrichten!

Het bestuur van Stichting Parentshouses Amersfoort is er erg trots op dat de burgemeester van Amersfoort graag bij de officiële opening aanwezig wil zijn.

We hopen met onze Stichting een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan het verlichten van de problematiek die zich rondom (vecht)scheidingen in onze stad voordoen en dan met name voor de betrokken kinderen.”

De wens is om nog meer woningen in Amersfoort beschikbaar te kunnen maken voor ouders die gaan scheiden.

“Met hulp van verschillende woningcorporaties, gemeenteraad, kerken en andere betrokken instellingen en vele, vele vrijwilligers, hebben we er alle vertrouwen in dat dat zal lukken!”