Een scheiding of time out brengt vaak een hoop zorgen met zich mee, zeker als er ook kinderen betrokken zijn. Zo is bijvoorbeeld het vinden van een passende woonruimte vaak een hele klus.

Een jaar 

Parentshouse biedt tijdelijke woonruimte voor maximaal een jaar in de buurt van uw kinderen. Zo kunt u uw zorgtaken blijven vervullen en het contact met uw kinderen behouden. Daarnaast geeft dit jaar ruimte om te zoeken naar een permanente woonruimte.

Parentshouses

In Amsterdam zijn er zes Parentshouses: twee op IJburg, twee in Nieuw West, één in Amsterdam Zuid en één in Amstelveen. In een Parentshouse huurt u een ruime kamer waar u ook uw kinderen kunt laten logeren. De ruime woonkamer, keuken, badkamer en buitenruimte worden gedeeld met twee andere gescheiden ouders. In Amstelveen wordt op 1 juni 2021 het eerste Parentshouse opgeleverd waar 3 ouders voor de periode van een jaar kunnen verblijven.

Kosten

De huurprijs loopt uiteen van 700 tot 750 euro inclusief gemeentelijke belastingen, GWL, internet en televisie. Ook kunt u worden gekoppeld aan een van onze maatschappelijk werkers die u kunnen helpen bij de zoektocht naar een geschikte, permanente woning.

Zit u in een scheiding of time-out en bent u op zoek naar tijdelijk woonruimte? Misschien is Parentshouse dan wel iets voor u! Lees hier of u aan de criteria voldoet en meld je aan.