In april 2020 is de Stichting Parentshouse Deventer van start gegaan. De initiatiefnemers zijn Dorothy den Boer, Tijn van Bussel en Freerk Hoeksema.

Parentshouse Deventer ziet een scheiding als een ingrijpende gebeurtenis voor het gehele gezin. En vindt het daarom belangrijk dat kinderen kunnen blijven rekenen op nabijheid van beide ouders. Door in de gemeente Deventer en bij voorkeur in de wijk te blijven wonen, raken de vertrekkende ouder en de kinderen elkaar en hun sociale leven, zoals vrienden, sport, school en andere activiteiten, niet kwijt. Het maakt het vervullen van het (co-)ouderschap beter mogelijk en het geeft de nodige rust & ruimte om de volgende stap te zetten in de verwerking van de ingrijpende veranderingen.

Blijven wonen in de buurt van je kinderen is dus de basisgedachte van waaruit het Parentshouse wordt gestart.

Parentshouse Deventer zoekt daarom naar een huis/woonruimte en vrijwilligers die een betrokkenheid voelen bij de problematiek van ouders en kinderen in de dynamiek van een scheiding en praktische zaken zoals beheer en onderhoud van huisvesting. Ook zullen sponsoren en fondsen bij het initiatief betrokken worden.

Parentshouse Deventer sluit zich aan bij de Missie en Visie van Parentshouse Nederland.

Het beleidsplan van Parentshouse Deventer treft u hier aan.

In nieuwsbrieven wordt de voortgang van de ontwikkeling van het Parentshouse Deventer weergegeven.