Parentshouses Ede


Het Parentshouse Ede is in januari 2022 geopend. Het is bedoeld om tijdelijk betaalbare woonruimte te bieden aan ouders met kinderen die in een echtscheidingssituatie verkeren.

Parentshouse Ede ziet een scheiding als een ingrijpende gebeurtenis voor het gehele gezin. Wij vinden het daarom belangrijk dat kinderen kunnen blijven rekenen op de nabijheid van beide ouders. Door in de gemeente Ede en bij voorkeur in de wijk te blijven wonen, raken de vertrekkende ouder en de kinderen elkaar en hun sociale leven, zoals vrienden, sport, school en andere activiteiten, niet kwijt. Het maakt het vervullen van het (co-)ouderschap beter mogelijk en het geeft de nodige rust & ruimte om de volgende stap te zetten in de verwerking van de ingrijpende veranderingen.

Het Parentshouse Ede is gelegen in een rustige wijk met veel groen nabij het centrum van Ede. Bos en hei liggen op loopafstand. Parkeerruimte is aanwezig.

Er zijn twee gemeubileerde kamers beschikbaar, met volledig gebruik van alle gemeenschappelijke ruimten.

Bij de huurprijs is inbegrepen:
- Gas, water, licht
- TV en wifi
- Gebruik keuken, badkamer, wasruimte
- Gebruik garage
- Gebruik terras en tuin

Stichting Parentshouses Nederland

De stichting Parentshouses Nederland is de landelijke koepelorganisatie voor aangesloten Parenthouses in verschillende steden en regio’s in Nederland. De koepelorganisatie faciliteert lokale initiatieven en stichtingen bij en na de oprichting. Hierdoor hoeft het wiel niet steeds opnieuw te worden uitgevonden en kunnen lokale initiatieven zich concentreren op het organiseren en bieden van tijdelijke woonruimte voor gescheiden ouders in de buurt van hun kinderen. De aangesloten Parentshouses bevinden zich in Amsterdam, Amersfoort, Deventer, Hendrik-Ido-Ambacht, Olst-Wijhe-Raalte, Zutphen, Lunteren en Rotterdam.