Parentshouse Hendrik-Ido-Ambacht ziet een scheiding als een ingrijpende gebeurtenis voor het gehele gezin. En vindt het daarom belangrijk dat kinderen kunnen blijven rekenen op nabijheid van beide ouders. De doelstelling het Parentshouse Hendrik-Ido-Ambacht is om ouders en kinderen tijdens een scheiding of een time-out een tijdelijke plek te kunnen bieden. Om tot bezinning te komen of in gezamenlijkheid te zoeken naar de best passende oplossing voor het gezin. Zeker als je samen kinderen hebt kan een scheiding of time-out een hoop zorgen geven. Een Parentshouse biedt tijdelijke woonruimte voor maximaal een jaar min een dag in de buurt van de kinderen. Zo kunnen ouders zorgtaken blijven vervullen en het contact met hun kinderen onderhouden. In het jaar kunnen ouders zoeken naar woonruimte voor de lange termijn, wanneer dit uiteindelijk de beste oplossing zal zijn. Het Parentshouse kan ouders ook een time-out periode bieden, waarin ouders hulp zoeken om aan hun relatie te werken met als doel weer samen verder te gaan.

Het Parentshouse Hendrik-Ido-Ambacht is een initiatief van Jeugdteam Hendrik-Ido-Ambacht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, woningbouwcoöperatie Rhiant en Sociaal team Hendrik-Ido-Ambacht.

Begin januari 2021 wordt het Parentshouse Hendrik-Ido-Ambacht geopend. Een pand met woonruimte voor drie bewoners met eigen douchevoorziening en verder gedeelde voorzieningen.