Parentshouse Olst-Wijhe/Raalte

Eind februari 2019 is het Parentshouse Olst-Wijhe/Raalte geopend; een pand in Raalte met 5 royale wooneenheden waarvan 4 met eigen keukenblok, met verder gedeelde voorzieningen, bestemd voor inwoners uit de gemeenten Olst, Wijhe en Raalte. Het Parentshouse Olst-Wijhe/Raalte is toegankelijk voor alle inkomensgroepen. Huurprijzen variëren van €390,- tot €490,- inclusief gas/water/licht/internet.

Tijdens een scheiding valt samenwonen voor ouders soms zwaar en lopen spanningen op. Kinderen lijden hieronder. Het Parentshouse biedt rust voor ouders en kinderen tijdens een scheiding. Het biedt een plek voor één van de ouders, waar ook regelmatig de kinderen kunnen verblijven. Ook voor een relatie-time-out biedt het Parentshouse plek. Het voorkomt gedwongen samenwonen, ongewenst ver weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen bij bekenden.

Het Parentshouse Olst-Wijhe/Raalte is een initiatief van woningstichting SallandWonen, de gemeente Olst-Wijhe, de gemeente Raalte en De Kern Maatschappelijke Dienstverlening.

De Kern, als onderdeel van het CJG, heeft een rol in de toeleiding, intake/advies, begeleiding en beheerderschap.