Parentshouses is gestart in Rotterdam!

Met trots kunnen we mededelen dat wij, van Are You Being Housed,  in 2021 een participatie zijn aangegaan met Stichting Parentshouses Nederland om in regio Rotterdam het concept uit te rollen. Het was geen makkelijk start, gezien de huidige woningmarkt, maar het is ons gelukt in 2021 de eerste 2 geschikte woningen te vinden.

Een Parentshouse is een tijdelijke woning voor ouders en kinderen die zich in een scheidingssituatie bevinden of die na een scheiding met spoed een tijdelijke woonruimte nodig hebben. Het concept bestaat al een paar jaar en wordt op diverse plekken in Nederland met succes uitgevoerd. Onder andere in de steden Amsterdam (6 woningen), Amersfoort (7 woningen), Zutphen (2 woningen), Hendrik-Ido-Ambacht.

Begin 2021 zijn wij, van Are You Being Housed, in gesprek gegaan met de landelijke Stichting Parentshouses Nederland om in Rotterdam te starten met Parentshouses Rotterdam.

Wat zijn onze plannen voor de regio Rotterdam?

Uiteraard het concept Parentshouses verder uitrollen in regio Rotterdam Rijnmond. Ons doel is om in 2023 in elke wijk van Rotterdam minimaal 1 Parentshouse woning te vestigen (min. 8 woningen). We willen dit bereiken door investeringen van Are You Being Housed maar zeker ook van andere huizenbezitters, investeerders / beleggers en particulieren die iets rendabels en nuttigs met hun woningen en/of spaargeld willen doen.
Wij zijn dus opzoek naar (toekomstige) huizenbezitters die iets maatschappelijks willen doen. Al dan niet met één van hun bestaande woningen. Neem gerust contact met ons op.

2021 - 2022

De eerste twee Parentshouse woningen in Rotterdam zijn een feit en daar zijn we heel trots op. Ze staan beide in de wijk Feyenoord in de buurten Bloemhof en Vreewijk om precies te zijn.  

Onze eerste woning is in augustus 2021 verhuurt aan twee gescheiden ouders. Ze hebben een eigen semi-studio met ieder een eigen keuken en delen een toilet, badkamer en een logeerkamer voor hun kinderen die om de week bij hun logeren.

De tweede woning werd in februari 2022 opgeleverd. Deze woning is geschikt gemaakt voor 3 gescheiden ouders. Ze delen een ruime woonkamer, keuken, ruime badkamer, twee toiletten, grote tuin en een logeerkamertje voor de kinderen. Deze units verhuren we voor maximaal 2 jaar. De eerste gescheiden ouder (moeder) is per 1 februari 2022 in één van de units/kamers ingetrokken, met haar dochter die 50% van de tijd bij haar is.
Eindelijk een plek waar ze rust heeft en waarvandaan ze weer kan bouwen aan een nieuwe toekomst.

In bovenstaande gevallen zijn wij, AreYouBeingHoused, de beheerder en de eigenaar van deze Parentshouses. Maar de lokale organisatie hoeft niet al het vastgoed te bezitten, maar kan ook woningen van andere vastgoedeigenaren verhuren die deze ter beschikking stellen als Parentshouse. In dit geval zijn we een verhuurbemiddelaar en indien gewenst ook beheerder. Alles is mogelijk. Ben jij vastgoedeigenaar en wil je met ons samenwerken. Neem dan contact met ons op.
Parentshouses Rotterdam Rijnmond is een initiatief van Are You Being Housed welke is opgericht door Lennard Mooyman en Sonia Rial Calvo.

 

Parentshouses Nederland

De Stichting Parentshouses Nederland is de landelijke koepelorganisatie voor aangesloten Parenthouses in verschillende steden en regio’s in Nederland. De koepelorganisatie faciliteert lokale initiatieven en stichtingen bij en na de oprichting. Hierdoor hoeft het wiel niet steeds opnieuw te worden uitgevonden en kunnen lokale initiatieven zich concentreren op het organiseren en bieden van tijdelijke woonruimte voor gescheiden ouders in de buurt van hun kinderen.

Missie: ‘rust en ruimte voor ouders en kinderen tijdens een scheiding’.
Visie: ‘door het bieden van tijdelijke woonruimte waarbij beide ouders in de buurt van hun kinderen kunnen wonen draag je bij aan het welzijn van de kinderen in een scheidingsperiode’

Meer info over de landelijke stichting? Bekijk de website: https://www.parentshouses.nl/.