Parentshouse Zwolle

In juli 2022 is het eerste Parentshouse in Zwolle geopend in de wijk AA-landen. De woning heeft 4 wooneenheden, met verder gedeelde voorzieningen en is bestemd voor inwoners uit de gemeente Zwolle. Het Parentshouse is toegankelijk voor alle inkomensgroepen. De gezamenlijke ruimten (woonkamer, keuken en badkamer zijn ingericht. De kamers worden gestoffeerd opgeleverd. Je eigen kamer richt je zelf in. Huurprijzen variëren van € 434,- tot € 490,- inclusief servicekosten en een voorschot voor gas/water/licht.

Tijdens een scheiding valt samenwonen voor ouders soms zwaar en lopen spanningen op. Kinderen lijden hieronder. Het Parentshouse biedt rust voor ouders en kinderen tijdens een scheiding. Het biedt een plek voor één van de ouders, waar de kinderen regelmatig kunnen logeren. Ook voor een relatie-time-out biedt het Parentshouse plek. Het voorkomt gedwongen samenwonen, ongewenst ver weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen bij bekenden. Je kunt maximaal 1 jaar wonen in een Parentshouse. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van huisvesting na deze periode.

De Parentshouses Zwolle zijn een initiatief van de gemeente Zwolle en de woningcorporaties deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang.

Let op: Voor jezelf is inschrijving op het adres van het Parentshouse verplicht, maar je kind kan niet worden ingeschreven op dit adres.