Parentshouses Nederland

De stichting Parentshouses Nederland is de landelijke koepelorganisatie voor aangesloten Parenthouses in verschillende steden en regio’s in Nederland. De koepelorganisatie faciliteert lokale initiatieven en stichtingen bij en na de oprichting. Hierdoor hoeft het wiel niet steeds opnieuw te worden uitgevonden en kunnen lokale initiatieven zich concentreren op het organiseren en bieden van tijdelijke woonruimte voor gescheiden ouders in de buurt van hun kinderen.

Wat doen Parentshouses?

Parentshouses zijn er om tijdelijke woonruimte te bieden aan ouders met kinderen die zich in een echtscheiding situatie bevinden. Als samenwonen niet meer gaat ontstaat in de praktijk vaak zoektocht meestal voor één van de ouders naar geschikte woonruimte waarin ook de kinderen welkom zijn.

Woonruimte vinden in de buurt van je kinderen is moeilijk en dat leidt vaak tot veel extra spanningen dit door gedwongen samenwonen, onvrijwillig verder weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen. Allemaal niet bevorderlijk voor het welzijn van alle betrokkenen in deze toch al ingewikkelde en onrustige tijd. De gevolgen kunnen enorm zijn, contact verliezen met de kinderen, financiële problemen, inschrijven bij de voedselbank, het kwijtraken van werk en ziektekostenverzekering.

Parentshouses wil die vrije val voor zijn en zo een positieve bijdrage leveren in moeilijke tijden. Daarmee helpen wij zowel ouders als kinderen in echtscheiding-situaties.

Aangesloten Parentshouses

Op dit moment zijn via 10 lokale stichtingen/organisaties 21 Parentshouses aangesloten met 2 tot 5 ouderunits per huis. Meer informatie over deze stichtingen vindt u op de lokale pagina’s van aangesloten Parentshouses.

Nieuws

<< <  Pagina 3 van 8  > >>

1 jun 2021

Vandaag stond er een mooie column in de Volkrant, waar parentshouses een mooie bijdrage aan heeft kunnen leveren. 

1 jun 2021

Vorige week verscheen er een mooi artikel in het AD. Over de urgentie voor gescheiden ouders, de oplossingen zoals Parentshouses, maar ook de schrikbarende cijfers en het leed dat bestaat.

16 feb 2021

Voor het up-to-date houden van onze website van Parentshouses Nederland zijn er steeds aanpassingen nodig. Er treden nieuwe lokale gemeentelijke Parentshouse-organisaties toe, die via de landelijke website een eigen websiteomgeving gaan beheren. Ondersteuning van deze nieuwe initiatieven is benodigd. Periodiek ga je ook nieuwsitems en andere (financiële) berichten plaatsen. Je draagt zo bij aan het faciliteren en goed communiceren van onze landelijke stichting.

26 jan 2021

Benieuwd naar Parentshouses Hendrik Ido Ambacht? Dan is dit je kans! Een kijkje in de spreekwoordelijke keuken bij dit mooie initiatief. 

Meer Nieuws