4 jun 2020

Onderzoek woningen gescheiden ouders TU Delft.


Parentshouses werkt mee aan een onderzoek van twee studenten Architectuur aan de TU Delft. 

Categorie: General
Ingezonden door: parentbeheer

Parentshouses werkt mee aan een onderzoek van twee studenten Architectuur aan de TU Delft. Beiden ontwerpen voor hun master een woningbouwproject voor gescheiden ouders in Rotterdam in het kader van hun afstudeerstudio van de groep Architectuur en Woningbouw (van de TU Delft). De onderzoeken van Nathalie en van Coen zijn individueel van opzet. 

Door de vele nieuwsberichten over onzichtbare dakloosheid en gescheiden ouders besloten ze gescheiden ouders als doelgroep te kiezen.

“Deze mensen vallen vaak tussen wal en schip op de woningmarkt. Woningen worden tot nu toe vooral ontworpen voor gezinnen met twee ouders en twee kinderen, het modale gezin. Hoewel dit probleem vooral beleidstechnisch is, ligt er ook een rol voor ons als ontwerpers. We willen woningen ontwerpen die goedkoper en geschikter zijn voor gescheiden ouders en hun kinderen.”

De resultaten zullen te zien zijn in een toekomstig nieuwsbericht.
TUD

Nieuws

Pagina 1 van 8  > >>

15 jul 2022

Parentshouse Nederland, Woningcoöperatie deltaWonen en de gemeente Zwolle hebben donderdag 7 juli het eerste parentshouse geopend in Zwolle. Dit is een huis waar een ouder in een echtscheidingssituatie tijdelijk kan wonen. 

19 mrt 2022

De Gemeente Zwolle is van plan om samen met de drie woningcorporaties uit de stad (deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang) een proef te houden met drie zogenoemde Parentshouses. Dit is tijdelijke huisvesting voor ouders die door een relatiecrisis of scheidingssituatie niet meer bij elkaar kunnen wonen. 

27 feb 2022

Een opvanghuis voor gescheiden ouders en hun kind(eren). Als het aan PvdA-GroenLinks Meierijstad ligt, komt er snel zo'n Parentshouse in deze gemeente. ,,De vraag naar deze noodopvang is enorm", zegt Ruud Luchtenveld, voorzitter van de stichting Parentshouses Nederland. 

22 nov 2021

De nieuwsbrief van Stichting Parentshouse Deventer staat online! Met daarin: Binnenkort woonruimte beschikbaar, Parentshouse Deventer bestaat 1 jaar, speciale aandacht voor de personen en organisaties die hun het afgelopen jaar gesteund hebben, de logeerkamer is ingericht en nog veel meer! 

Meer Nieuws