8 jun 2021

Amstelveen opent Parentshouse


Op 1 juni kregen de bewoners van het eerste Parentshouse in Amstelveen de sleutel. Een initiatief van De Regenboog Groep: een huis voor gescheiden ouders met als doel tot rust te komen.

Categorie: General
Ingezonden door: Sofia

Op 1 juni kregen de bewoners van het eerste Parentshouse in Amstelveen de sleutel. Een initiatief van De Regenboog Groep: een huis voor gescheiden ouders met als doel tot rust te komen.

De bewoners betalen gewoon huur. Wel springt de gemeente bij om het project draaiende te houden. Dit gebeurt met de zogenaamde Blokhuismiddelen, geld dat  Paul Blokhuis (staatssecretaris van VWS) vorig jaar heeft vrijgemaakt met de bedoeling structurele oplossingen te vinden voor het stijgend aantal daklozen in Nederland. ‘Ook in Amstelveen hebben helaas steeds meer bewoners te maken met woningnood’, zegt Van Ballegooien, die de opening van het Parentshouse verrichtte. ‘Mensen raken om wat voor reden dan ook hun huis kwijt en komen daardoor in de problemen. Een voorbeeld is het einde van een relatie. Wat moet je als gescheiden ouder als je geen huis in je eigen omgeving kunt vinden? Verplicht bij elkaar wonen is niet ideaal. Je wilt als gescheiden ouder in de buurt van je kinderen kunnen blijven wonen, zodat je samen voor de kinderen kan zorgen. Daar is dit Parentshouse – de eerste in Amstelveen –  een oplossing voor. Een jaar rust. Dat is de meerwaarde van dit project. Even geen stress over de vraag waar je moet gaan wonen. Een taak van de overheid natuurlijk, maar de overheid heeft gefaald, er hadden al veel eerder meer huizen moeten worden gebouwd. We zijn dan ook blij dat De Regenboog Groep in dit gat is gesprongen. We werken al een poos samen. Met de mensen van De Regenboog Groep kijken we hoe we als gemeente leegstaande kantoorpanden en hotels geschikt kunnen maken voor economisch daklozen. Ook hopen we in de toekomst meer Parentshouses kunnen openen in Amstelveen.’

Lees het volledige artikel op: https://www.deregenboog.org/nieuws/amstelveen-opent-parentshouse

Nieuws

Pagina 1 van 8  > >>

15 jul 2022

Parentshouse Nederland, Woningcoöperatie deltaWonen en de gemeente Zwolle hebben donderdag 7 juli het eerste parentshouse geopend in Zwolle. Dit is een huis waar een ouder in een echtscheidingssituatie tijdelijk kan wonen. 

19 mrt 2022

De Gemeente Zwolle is van plan om samen met de drie woningcorporaties uit de stad (deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang) een proef te houden met drie zogenoemde Parentshouses. Dit is tijdelijke huisvesting voor ouders die door een relatiecrisis of scheidingssituatie niet meer bij elkaar kunnen wonen. 

27 feb 2022

Een opvanghuis voor gescheiden ouders en hun kind(eren). Als het aan PvdA-GroenLinks Meierijstad ligt, komt er snel zo'n Parentshouse in deze gemeente. ,,De vraag naar deze noodopvang is enorm", zegt Ruud Luchtenveld, voorzitter van de stichting Parentshouses Nederland. 

22 nov 2021

De nieuwsbrief van Stichting Parentshouse Deventer staat online! Met daarin: Binnenkort woonruimte beschikbaar, Parentshouse Deventer bestaat 1 jaar, speciale aandacht voor de personen en organisaties die hun het afgelopen jaar gesteund hebben, de logeerkamer is ingericht en nog veel meer! 

Meer Nieuws