8 jun 2021

Amstelveen opent Parentshouse


Op 1 juni kregen de bewoners van het eerste Parentshouse in Amstelveen de sleutel. Een initiatief van De Regenboog Groep: een huis voor gescheiden ouders met als doel tot rust te komen.

Categorie: General
Ingezonden door: Sofia

Op 1 juni kregen de bewoners van het eerste Parentshouse in Amstelveen de sleutel. Een initiatief van De Regenboog Groep: een huis voor gescheiden ouders met als doel tot rust te komen.

De bewoners betalen gewoon huur. Wel springt de gemeente bij om het project draaiende te houden. Dit gebeurt met de zogenaamde Blokhuismiddelen, geld dat  Paul Blokhuis (staatssecretaris van VWS) vorig jaar heeft vrijgemaakt met de bedoeling structurele oplossingen te vinden voor het stijgend aantal daklozen in Nederland. ‘Ook in Amstelveen hebben helaas steeds meer bewoners te maken met woningnood’, zegt Van Ballegooien, die de opening van het Parentshouse verrichtte. ‘Mensen raken om wat voor reden dan ook hun huis kwijt en komen daardoor in de problemen. Een voorbeeld is het einde van een relatie. Wat moet je als gescheiden ouder als je geen huis in je eigen omgeving kunt vinden? Verplicht bij elkaar wonen is niet ideaal. Je wilt als gescheiden ouder in de buurt van je kinderen kunnen blijven wonen, zodat je samen voor de kinderen kan zorgen. Daar is dit Parentshouse – de eerste in Amstelveen –  een oplossing voor. Een jaar rust. Dat is de meerwaarde van dit project. Even geen stress over de vraag waar je moet gaan wonen. Een taak van de overheid natuurlijk, maar de overheid heeft gefaald, er hadden al veel eerder meer huizen moeten worden gebouwd. We zijn dan ook blij dat De Regenboog Groep in dit gat is gesprongen. We werken al een poos samen. Met de mensen van De Regenboog Groep kijken we hoe we als gemeente leegstaande kantoorpanden en hotels geschikt kunnen maken voor economisch daklozen. Ook hopen we in de toekomst meer Parentshouses kunnen openen in Amstelveen.’

Lees het volledige artikel op: https://www.deregenboog.org/nieuws/amstelveen-opent-parentshouse