Nieuws

Pagina 1 van 2  > >>

19 mrt 2022

De Gemeente Zwolle is van plan om samen met de drie woningcorporaties uit de stad (deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang) een proef te houden met drie zogenoemde Parentshouses. Dit is tijdelijke huisvesting voor ouders die door een relatiecrisis of scheidingssituatie niet meer bij elkaar kunnen wonen. 

27 feb 2022

Een opvanghuis voor gescheiden ouders en hun kind(eren). Als het aan PvdA-GroenLinks Meierijstad ligt, komt er snel zo'n Parentshouse in deze gemeente. ,,De vraag naar deze noodopvang is enorm", zegt Ruud Luchtenveld, voorzitter van de stichting Parentshouses Nederland. 

22 nov 2021

De nieuwsbrief van Stichting Parentshouse Deventer staat online! Met daarin: Binnenkort woonruimte beschikbaar, Parentshouse Deventer bestaat 1 jaar, speciale aandacht voor de personen en organisaties die hun het afgelopen jaar gesteund hebben, de logeerkamer is ingericht en nog veel meer! 

30 okt 2021

2Doc maakte een interessante documentaire over welke impact het heeft op je leven wanneer één van je ouders na een scheiding uit je leven verdwijnt, door toedoen van de andere ouder.

Parentshouses zijn er in het belang van het kind, zodat kinderen opgevangen kunnen worden in hun eigen wijk, dicht bij beide ouders. 

6 sep 2021

Stine Jensen pleit voor meer parentshouses

14 jun 2021

Per juni 2021, tijdsindicatie circa 2u per week, 8-10u p/m.

8 jun 2021

Op 1 juni kregen de bewoners van het eerste Parentshouse in Amstelveen de sleutel. Een initiatief van De Regenboog Groep: een huis voor gescheiden ouders met als doel tot rust te komen.

1 jun 2021

Vandaag stond er een mooie column in de Volkrant, waar parentshouses een mooie bijdrage aan heeft kunnen leveren. 

1 jun 2021

Vorige week verscheen er een mooi artikel in het AD. Over de urgentie voor gescheiden ouders, de oplossingen zoals Parentshouses, maar ook de schrikbarende cijfers en het leed dat bestaat.

16 feb 2021

Voor het up-to-date houden van onze website van Parentshouses Nederland zijn er steeds aanpassingen nodig. Er treden nieuwe lokale gemeentelijke Parentshouse-organisaties toe, die via de landelijke website een eigen websiteomgeving gaan beheren. Ondersteuning van deze nieuwe initiatieven is benodigd. Periodiek ga je ook nieuwsitems en andere (financiële) berichten plaatsen. Je draagt zo bij aan het faciliteren en goed communiceren van onze landelijke stichting.

26 jan 2021

Benieuwd naar Parentshouses Hendrik Ido Ambacht? Dan is dit je kans! Een kijkje in de spreekwoordelijke keuken bij dit mooie initiatief. 

11 jan 2021

Het eerste Parentshouse in Deventer heeft haar deuren geopend en is volledig bewoond. Ouders in een scheidingssituatie hebben hier een woonplek gevonden waar ook hun kinderen graag zijn.

30 jul 2020

Het eerste Parentshouse in de gemeente Deventer!

4 jun 2020

Parentshouses werkt mee aan een onderzoek van twee studenten Architectuur aan de TU Delft. 

18 mei 2020

Er waren al twee locaties in Amsterdam Nieuw West en twee in IJburg. Een vastgoedeigenaar stelt nu ook een pand in Amsterdam Zuid ter beschikking. Daarmee heeft Parentshouses Amsterdam nu vijf woningen voor gescheiden ouders.