Zoek jij woonruimte tijdens een scheiding? Meld je dan nu aan door het formulier in te vullen.

 

Lees de selectiecriteria 
  1. De aanvrager is in het bezit van een geldig legitimatiebewijs.
  2. De aanvrager woont of woonde met zijn gezin/partner in Zutphen. Het bestuur kan ontheffing verlenen aan degenen woonachtig in de regio Zutphen.
  3. De aanvrager is gescheiden óf gaat scheiden of gaat tijdelijk uit elkaar
  4. De aanvrager heeft met ex-partner in Zutphen één of meer kinderen. Zowel de aanvrager als de ex-partner heeft de wens dat de aanvrager actief betrokken blijft bij de (opvoeding van de) kinderen.
  5. De aanvrager kan de huur opbrengen: Netto inkomsten, ongeveer 2 keer de huur, inclusief de borg van 600 euro
  6. De aanvrager is in staat samen te leven met andere volwassenen en kinderen. De aanvrager is bereid zich in te zetten om het samenwonen succesvol te laten verlopen. De aanvrager is in staat goed met anderen te communiceren.
  7. De aanvrager heeft een plan om aan woonruimte te komen, na het aangeboden jaar door de stichting Parentshouse en heeft het voornemen zich daar actief voor in te zetten.
  8. De stichting neemt op grond van de intakegesprekken eigenstandig een besluit over de keuze van de (drie) bewoner(s) gebaseerd op de criteria en op eigen inschattingen.

Opmerking: Bij de huur zijn alle verzekeringen inbegrepen. Bewoners moeten wel een eigen inboedelverzekering afsluiten voor eigen spullen die ze meenemen naar het Parenthouse.