Je komt in aanmerking voor wonen in een Parentshouse als je aan de volgende toelatingscriteria voldoet:

- Je bent woonachtig in de gemeente Zwolle;

- Je bent 18 jaar of ouder;

- Er is sprake van een (tijdelijke) relatiebreuk;

- Samen met je ex-partner heb je 1 of meerdere kinderen;

- Je hebt problemen met het vinden van een woning;

- Je bent bereid je maximaal in te zetten voor het vinden van huisvesting na bewoning van het Parentshouse. Indien je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning verwachten we dat je op minimaal 90% van de geschikte spoedwoningen reageert;

- Je bent in staat om met meerdere mensen samen te leven en voorzieningen te delen, zoals een gemeenschappelijke woonkamer en keuken;

- Je kunt de huur inclusief bijkomende kosten betalen.

Voldoe je aan bovenstaande criteria dan kun je je aanmelden via deze pagina.

Wat gebeurt er nadat je je hebt aangemeld?

1. Er wordt binnen een week contact met je opgenomen. In dit gesprek hoor je van ons of er (op korte termijn) woonruimte beschikbaar is in het Parentshouse.  Op basis van de toelatingscriteria wordt een eerste inschatting gemaakt of het Parentshouse passend is in jouw situatie. Zo ja, dan wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.

2. Tijdens het intakegesprek spreek je met een medewerker van de woningcorporatie en een medewerker van het Relatie- en Scheidingsteam Zwolle. In dit gesprek krijg je antwoord op je vragen en kijken jullie samen of wonen in een Parentshouse een goede oplossing is in jouw situatie en of er andere zaken spelen waarbij we je kunnen ondersteunen.

3. Bij een positief gesprek volgt zo mogelijk direct na het intakegesprek de bezichtiging met een medewerker van de woningcorporatie. Als het bevalt teken je het huurcontract met de corporatie en volgt de sleuteloverdracht*.

4. Bewoning in het Parentshouse is minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden minus 1 dag.

*Opmerking: Voor je eigen spullen moet je een inboedelverzekering afsluiten.

Lees de selectiecriteria 

 

* Je bent in het bezit van een geldig legitimatiebewijs.
* Je woont met jouw gezin/partner in de gemeente Zwolle. 
* Je bent gescheiden óf gaat scheiden of gaat tijdelijk uit elkaar
* Je hebt met (ex-)partner één of meer kinderen. Je hebt de wens actief betrokken te zijn bij de (opvoeding van de) kinderen.
* Je kunt de huur opbrengen.
* Je bent in staat samen te leven met anderen en je staat open voor begeleiding op maat tijdens het wonen in het Parentshouse.
* Je wilt je actief inzetten om een definitieve woon-oplossing te vinden.